הסרת בטון מרכב

Error: Contact form not found.

הסרת בטון מהרכב יכולה להיות משימה מאתגרת מאוד. במידה ובטון לכלך לכם את האוטו חשוב מאוד לטפל בזה בהקדם על מנת למנוע נזקים לחלק החיצוני של הרכב. בטון עלול לגרום לנזק קבוע לצבע ולגוף הרכב. אם לא מטפלים בו הוא עלול לגרום לקורוזיה וחלודה.

הנה כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להסיר בטון מהרכב:

  • השריית האזור – לפני כל ניסיון להסיר את הבטון, עדיף להשרות קודם את האזור במים למשך 30 דקות לפחות. זה יעזור לרכך את הבטון ויקל על תהליך ההסרה.
  • מכונת שטיפה בלחץ – אם יש לכם גישה למכונת שטיפה בלחץ, השתמשו בה כדי להעיף את הבטון מהמכונית. התחילו עם לחץ מים נמוך והגבירו בהדרגה עד שהבטון יתחיל לרדת.
  • שפכטל פלסטיק – אם מכונת השטיפה בלחץ לא עובדת, השתמשו במגרדת/ שפכטל פלסטיק כדי לגרד בעדינות את הבטון. היזהרו לא לשרוט את הצבע של המכונית. במקרים מסוימים משתמשים בפטיש ואיזמל על מנת להסיר את הבטון. צורת הסרה זו דורשת מיומנות מקצועית מאחר והסיכון להזיק לצבע הרכב או לגוף גבוה מאוד.
  • פלסטלינה – סדנאות רכב רבות נמנעות מגירוד הבטון על מנת לא להזיק לצבע הרכב, הן משתמשות בפלסטלינה לרכב כדי לנסות ולהסיר כמה שיותר משכבות הבטון. לאחר מכן לרוב מבצעים פוליש רב שלבי הכולל הסרה של השכבה העליונה יחד עם שכבת הבטון על ידי מלטשת מקצועית.
  • מסיר כימי – אם הבטון עדיין עקשן, ניתן להשתמש במסיר כימי. ישנם מוצרים רבים שנועדו במיוחד להסרת בטון ממכוניות. עקבו בקפידה אחר הוראות היצרן, והקפידו ללבוש כפפות והגנה על העיניים. לאחר שמשאירים את החומר על הבטון בהתאם להוראות היצרן משתמשים במברשת תיל או במכונת שטיפה בלחץ על מנת להסיר את הבטון שהתרכך. מסירים כימיים עלולים להמיס את הבטון יחד עם צבע הרכב, לכן דרושה מקצועיות רבה ובחירה נכונה של חומרים.
  • פוליש ווקס – לאחר הסרת הבטון, מבצעים פוליש ווקס. הפוליש מחליק את פני הרכב ומטשטש פגמים שנוצרו בתהליך ההסרה. הווקס משמש כשכבת הגנה לצבע הרכב ומחזיר לו את הברק שלו חזרה.

הסרת בטון ממכונית עלולה להיות משימה קשה הגוזלת זמן רב. אם אינכם בטוחים ביכולת שלכם לעשות זאת בעצמכם, עדיף לקחת את הרכב לגורם מקצועי שיוכל להסיר את הבטון בצורה בטוחה ויעילה.

קיים הבדל גדול בין הסרת בטון טרי שטרם הספיק להתייבש על הרכב לבין בטון שהתקבע. במקרים בהם הבטון יבש לחלוטין תהליך ההסרה ארוך ומסובך יותר. במצב זה גם הסיכון להזיק לרכב גבוה יותר. לכן ההמלצה היא לבחור בסדנת רכב מקצועית.

כותב המאמר: אלמוג קינן

מאמר זה וכל התוכן באתר נכתב על ידי אלמוג קינן ואנשי מקצוע מנוסים בתחום הדיטיילינג לרכב. כחובב רכבים תמיד מעניין אותי ללמוד עוד על העולם המופלא של חידוש ושדרוג מראה הרכב. למידע נוסף היכנסו לעמוד האודות שלנו.

טיפולי רכב נוספים שיכולים לעניין אותך